93.386.10.48     |    625.957.322 oficina@elfarsocial.cat

 

Infància i adolescència

 

El Centre Obert Moisès i el Moi Jove és un recurs diürn que atén infants i adolescents de 4 a 16 anys de la població de Santa Coloma de Gramenet, que es troben en situacions de risc social.

Objectius generals:

 • Prevenir, detectar i actuar davant les situacions de risc i conflicte social en què es puguin trobar els infants i els adolescents.
 • Facilitar el desenvolupament integral de la població infantil i adolescent usuària del centre obert a partir de la pedagogia de la vida quotidiana.
 • Afavorir l’adquisició d’autonomia personal de cada nen/a potenciant el desenvolupament de les competències i la compensació de les deficiències socioeducatives.
 • Els nostres programes posen l’accent en la família, assolir aprenentatges, salut, temps lliure i oci i relació amb la comunitat.
 • El Centre Obert, doncs, es constitueix com un espai on es donen sinergies socioeducatives atenent les necessitats i demandes explícites i detectades pels nostres usuaris/es i les seves famílies.

Apostem per un procés de socialització ampli, plural, flexible, divers, capaç de produir models d’integració i de convivència positiva, on cada persona pugui realitzar un procés educatiu personal que comparteixi amb altres infants, adolescents i educadors que l’acompanyin en tot l’itinerari, així com amb la realitat territorial que els envolta. (Definició acordada per les entitats que formem part de la FEDAIA, entre les quals figura El Far).

En el territori de La Llagosta s’ha iniciat recentment la nostra intervenció mitjançant “l’Espai Xala”. Acompanyem infants i famílies en situació de risc social per a facilitar el desenvolupament integral dels menors en àmbits com: l’educació, adquisició de competències i habilitats socials, millorar la salut, alimentació i higiene i proporcionar un espai d’oci i lleure.

Més de 14 anys d’experiència en infància i adolescència.
La nostra identitat: el servei a les persones

NOTÍCIES

 • ACTUACIÓ BENÈFICA
  ACTUACIÓ BENÈFICA El proper dia 20 de gener a les 18:00h. es realitza una actuació benèfica per a la llar Bolívia. El convidat especial es Carlos […]
 • BON NADAL I FELIÇ 2019
  Des del Far volem desitjar-vos un bon nadal i un bon any 2019! […]
 • CAMPANYA DE JOGUINES
  CAMPANYA DE JOGUINES  S’apropa el Nadal i la Festa de Reis, i com cada any iniciem la Campanya de Joguines pels infants del Centre Obert Moisès […]