93.386.10.48     |    625.957.322 oficina@elfarsocial.cat

La nostra història

 

L’any 1992 comencen les primeres accions socials al barri de Santa Rosa de Santa Coloma de Gramenet. Al carrer Monturiol estava situada l’Església Evangèlica. La Pastora Carmen Sánchez dia rere dia veia com els joves adquirien hàbits no saludables. Algun jovent va quedar atrapat en entorns no favorables i la sortida que van trobar va ser la de consumir substàncies nocives per a la seva salut, en concret, drogues i/o alcohol.

Aquesta situació anava a l’alça i un bon dia l’actual Presidenta d’Honor, la pastora Carmen Sánchez, es va posar en contacte amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per explicar la situació i li va oferir la possibilitat de realitzar un treball coordinat i en equip per a ajudar aquests nois.

L’entitat haurà d’esperar l’any 1996 per inaugurar el pis d’orientació, reinserció i tractament, immoble cedit per l’Ajuntament, que va permetre atendre més d’un centenar de joves durant la seva història (1996 a 2015).

Durant el període comprès entre l’any 1996 al 2004, l’entitat es va centrar de forma exclusiva en aquest servei d’atenció, mitjançant el pis tutelat adreçat a homes que havien finalitzat el procés de rehabilitació en una comunitat terapèutica.

L’any 2004 s’inaugurà el Centre Obert Moisès, recurs socioeducatiu adreçat a infants de 4 a 11 anys, en situació de risc. El recurs continua acollint més de 70 infants cada any. De seguida es va detectar que era necessari atendre els adolescents del barri i per això es va ampliar el servei de centre obert els adolescents de 12 a 16 anys, el qual va veure la llum l’any 2011, amb el nom de Moi Jove.

El Far decideix internacionalitzar-se i crearà la “Llar El Far” a Santa Cruz de la Sierra (Bolívia). Residència que acull mares adolescents que han patit violència de gènere. Començà l’obra social l’any 2011 i fins ara continuem impulsant el projecte amb molta il.lusió i vocació de servei.

L’any 2015, vàrem assumir la gestió de la Casa de Colònies d’Aiguaviva, estenent la nostra obra social a la comarca del Solsonès. Oferim campaments socials a infants i famílies en situació de vulnerabilitat.

Posteriorment l’any 2017 iniciem un nou projecte dedicat a la infantesa en situació de risc al municipi de la Llagosta.

Actualment s’ofereixen activitats adreçades a infants de 6 a 11 anys. Oferim oportunitats a famílies i infants treballem de valent per a la inclusió social.

En aquest mateix municipi també es compta amb un servei de distribució d’aliments que atén unes 28 famílies mensualment.

Esperem que la nostra història no acabi aquí i continuï amb molts més projectes.